Earsafety Sound Protection https://www.earsafety.eu Professionele gehoorbescherming op maat Thu, 19 Apr 2018 11:21:31 +0000 nl hourly 1 https://wordpress.org/?v=4.9.5 https://www.earsafety.eu/wp-content/uploads/2016/01/cropped-earfavicon-32x32.png Earsafety Sound Protection https://www.earsafety.eu 32 32 Piep in je oren? https://www.earsafety.eu/2017/02/11/hoe-klinkt-piep-oren/ https://www.earsafety.eu/2017/02/11/hoe-klinkt-piep-oren/#respond Sat, 11 Feb 2017 16:37:38 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=7194 Mensen om me heen vragen wel eens “wat hoor jij dan voor piep?”  Een begrijpelijke vraag voor iemand die dat zelf (nog) niet heeft. Voor mij een ideale gelegenheid om de realisatie over mogelijke gehoorschade weer eens proberen aan te wakkeren. Het blijft lastig om uit te leggen wat je nou precies hoort. Het is […]

Het bericht Piep in je oren? verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
Mensen om me heen vragen wel eens “wat hoor jij dan voor piep?”  Een begrijpelijke vraag voor iemand die dat zelf (nog) niet heeft. Voor mij een ideale gelegenheid om de realisatie over mogelijke gehoorschade weer eens proberen aan te wakkeren. Het blijft lastig om uit te leggen wat je nou precies hoort. Het is voor iedereen anders maar in de meeste gevallen is het een hoge toon die continue aanwezig is. Alsof die door een speakerset wordt uitgezonden, alleen dan heel dichtbij. En niemand anders hoort hem behalve jij, Ja, en diegenen die inmiddels ook een piep hebben ontwikkeld door lekker uren op 100dB op een feest staan te springen.

Omdat alleen ik het geluid hoor is daarmee ook lastig voor te stellen voor iemand anders.   En nog meer hoe frustrerend en zeer irritant het is om de hele dag dat zo’n pieptoon te horen. Die pieptoon, dat is waar je een hele grote kans op hebt als je zonder goede gehoorbescherming naar feesten en festivals gaat (om over je werk nog maar te zwijgen). Een paar gele pluggen of sigarettenfilters helpt niet echt. Bovendien wordt alles alleen maar dof, Alsof je verstopte oren hebt. En echt charmant ziet het er ook  niet uit.  Je oren moet nog -tig jaar mee.
Gelukkig heeft onze stichting Hoormij een paar  voorbeelden  gemaakt en op soundcloud gezet waar je kunt horen hoe zo ongeveer klinkt.  Ik heb het zelf ook even geluisterd. Die van mij is echt een stuk hoger (en irritanter) qua frequentie maar het geeft in ieder geval een beeld van wat je te wachten staat. Uiteraard los van de hiermee gepaarde gehoorschade.
Je vind ze hier

De ruis   De fluittoon (de piep)

Als ik je nog niet iets heb kunnen laten realiseren wordt het later niet “enjoy the sound”, maar “enjoy the beep”  “Ik heb je nog gewaarschuwd”

Wil je de koe bij de hOrens pakken en het direct goed aanpakken kijk dan hier. Je zult me dankbaar zijn.

Als je een vraag hebt kun je me altijd persoonlijk benaderen. Stel je vraag hier en ik neem zelf contact met je op.  Hoor jij ook een piep, heb je gehoorschade door harde muziek gekregen en wil je je verhaal met anderen delen of wil je dit samen anderen voorlichten? Stuur ons je verhaal via de website of onze facebookpagina.

Erwin
Bestel direct

 

Lees ook : 14-signalen-van-gehoorschade

Lees ook: Dit vergeet jij ook altijd als je naar festivals gaat

Het bericht Piep in je oren? verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2017/02/11/hoe-klinkt-piep-oren/feed/ 0
Hoormij-scriptieprijs van 2000 euro voor beste masterscriptie over tinnitus of hyperacusis https://www.earsafety.eu/2016/09/28/hoormij-scriptieprijs-van-2000-euro/ https://www.earsafety.eu/2016/09/28/hoormij-scriptieprijs-van-2000-euro/#respond Wed, 28 Sep 2016 17:59:59 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=7102 Hoormij-scriptieprijs van 2000 euro Stichting Hoormij stelt voor de komende tien jaar een tweejaarlijkse scriptieprijs in voor studenten. Het geldt voor alle faculteiten en hogescholen in Nederland die een masterscriptie hebben geschreven op het gebied van tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). De student met de beste scriptie ontvangt een geldbedrag van 2.000 euro […]

Het bericht Hoormij-scriptieprijs van 2000 euro voor beste masterscriptie over tinnitus of hyperacusis verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
Hoormij-scriptieprijs van 2000 euro

Stichting Hoormij stelt voor de komende tien jaar een tweejaarlijkse scriptieprijs in voor studenten. Het geldt voor alle faculteiten en hogescholen in Nederland die een masterscriptie hebben geschreven op het gebied van tinnitus (oorsuizen) of hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid). De student met de beste scriptie ontvangt een geldbedrag van 2.000 euro en een oorkonde.

Stichting Hoormij wil de komende 10 jaar 10.000 euro besteden aan het stimuleren van wetenschappelijk onderzoek naar tinnitus en hyperacusis in Nederland.

Het gaat uiteindelijk om het geven van gedegen advies aan mensen met tinnitus en hyperacusis.  Het doel hierbij is hen te ondersteunen, te versterken en hun zelfredzaamheid te verhogen. Het leren omgaan met en accepteren van tinnitus of hyperacusis is daarbij van levensbelang. Studies over de beleving van sociaalpsychologische- en maatschappelijke aspecten van tinnitus en hyperacusis en ervaringen met diverse soorten hulpverlening, zijn echter schaars.

De inzendtermijn voor de eerste toekenning van de scriptieprijs eindigt op 30 september 2017. Voor vragen of nadere informatie kun je contact opnemen met de Commissie Tinnitus en Hyperacusis van Stichting Hoormij via telefoonnummer 030 261 76 16 of per e-mail: tinnitus.secretaris@stichtinghoormij.nl

Achtergrond: tinnitus en hyperacusis

Tinnitus, ook wel oorsuizen genoemd.  Je hoort geluid wat er werkelijk niet is zoals een piep, ruis, brom,  lage of hoge toon. Ongeveer 1 miljoen mensen in Nederland heeft inmiddels een vorm van oorsuizen. Voor veel mensen wordt dat ervaren als een zware last. En als je denkt, dat zijn vaak ouderen, dan heb je het mis! Door toenemend lawaai van met name muziek hebben veel jongeren er inmiddels mee te maken en door stress stijgt ook  het aantal mensen met oorsuizen razendsnel.  Het is dus zaak dat hier doorlopend aandacht aan blijft worden gegeven. Voorkoming en bewustwording van de oorzaken en gevolgen van tinnitus zijn daarom steeds meer van belang voor mens en maatschappij.

Bron: stichtinghoormij.nl

 

Lees ook : 14-signalen-van-gehoorschade

Lees ook: Dit vergeet jij ook altijd als je naar festivals gaat

Het bericht Hoormij-scriptieprijs van 2000 euro voor beste masterscriptie over tinnitus of hyperacusis verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/09/28/hoormij-scriptieprijs-van-2000-euro/feed/ 0
Inspectie SZW gaat meer controleren op onveilig werken https://www.earsafety.eu/2016/06/20/meer-controles-door-inspectie-szw/ https://www.earsafety.eu/2016/06/20/meer-controles-door-inspectie-szw/#respond Mon, 20 Jun 2016 16:15:21 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=6967 Inspectie SZW gaat meer controleren op onveilig werken Zoals in het vorige blog al meegedeeld zal de Inspectie SZW meer controleren op onveilig werken.  Dit is al in gang gezet en dus zullen er tot en met eind oktober 2016 op 500 bouwplaatsen intense controles worden  uitgevoerd op gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, en het gebruik […]

Het bericht Inspectie SZW gaat meer controleren op onveilig werken verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
Inspectie SZW gaat meer controleren op onveilig werken

Zoals in het vorige blog al meegedeeld zal de Inspectie SZW meer controleren op onveilig werken.  Dit is al in gang gezet en dus zullen er tot en met eind oktober 2016 op 500 bouwplaatsen intense controles worden  uitgevoerd op gebied van persoonlijke beschermingsmiddelen, en het gebruik daarvan. Voor bouwplaatsen (en veel andere branches waar geluid het boven de 80dBA is) geldt dat de werkgever vrijwel altijd verplicht is om deze middelen ter beschikking te stellen. De werknemer is verplicht deze  middelen op een juiste wijze te gebruiken. Niet alleen de werkgever kan een boete krijgen als er overtredingen worden geconstateerd maar ook de werknemer hangt een boete boven het hoofd bij niet gebruiken van persoonlijke beschermingsmiddelen.

Sectoren waar hoge geluidniveaus worden gemeten

Sectoren waar hoge geluidniveaus worden gemeten zijn bouwnijverheid, transport, overheid (defensie, politie), industrie, muziek en agrarische sector. Sectoren waar Nederlandse gegevens over geluidniveaus nog niet goed bekend zijn, maar waar uit waarnemingen en internationale literatuur wel degelijk risico’s blijken, zijn kinderdagverblijven en de recreatiesector zoals overdekte zwembaden. Risicogroepen voor slechthorendheid zijn werkenden die blootstaan aan verkeerslawaai (autoweg, vliegveld), militairen, politie en beroepen in de muziekbranche en horeca. Extra aandacht vraagt de groep werkenden met een gecombineerd blootstellingsrisico voor gehoorschade. Blootstelling aan ototoxische stoffen zoals sommige oplosmiddelen en medicamenten versterkt de effecten van blootstelling aan lawaai.

Risico’s

De Inspectie ziet vooral het risico dat slechte werkmethoden en -processen, onjuiste arbeidsmiddelen en niet-onderkende gevaarlijke werksituaties blijven bestaan omdat arbozorg niet goed wordt toegepast. Dat kan leiden tot op arbeidsuitval door ongelukken, arbeid gerelateerde ziektes en arbeidsongeschiktheid.

Verantwoordelijkheid ook bij de werknemer

Als de werkgever zich aan alle verplichtingen houd dan ligt er nog steeds ook een verantwoordelijkheid bij de werknemer. Bij hen zal worden gecontroleerd op het dragen en gebruik van (gehoorbescherming en andere persoonlijke beschermingsmiddelen. Als er door de werkgever voldoende duidelijke instructies zijn gegeven,  er voldoende persoonlijke beschermingsmiddelen zijn verstrekt en  toezicht wordt gehouden op het gebruik er van, loopt ook de werknemer de kans op een fikse boete.

De laatste keer dat de inspectie SZW zo’n grootschalige controle heeft gedaan was  in 2012. Toen waren bij ongeveer de helft van de gecontroleerde bouwlocaties zaken niet zoals het hoorde te zijn. Er zijn toen in meer dan de helft van de gevallen boetes aan de werknemer opgelegd.

De bouw zal echter niet de enige branche zijn waar controles zullen worden uitgevoerd.  Men heeft  aangekondigd meer inspecties te zullen gaan uitvoeren op betere naleving van risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) De Inspectie SZW heeft ook aangekondigd meer te gaan doen aan de bestrijding van beroepsziekten en zal daarom de komende jaren fors hierop gaan inzetten.

Kans op inspectie nu groter.

De kans op een inspectie door SZW wordt dus ineens een stuk groter. Maar dat zou eigenlijk niet eens moeten meespelen in de beslissing om goede persoonlijke beschermende middelen aan te schaffen. Het gaat om veiligheid van medewerkers voor nu en voor later. Hieraan kun je geen prijskaartje zetten. En ook al zou je het wel doen, dan is ziekte of uitval van één medewerker al genoeg om voor iedereen, voor jaren gehoorbescherming aan te schaffen. Want gehoorbescherming is toch wel één van de belangrijkste zaken voor vrijwel alle genoemde branches.. Het inmiddels de nummer 1 van de beroepsziekten.  Wil je meer graag informatie of advies over gehoorbescherming, neem dan gerust contact op.

Neem contact met ons opMeer informatie over geluidsmeting Professionele gehoorbescherming

Lees ook: 10 tips om lawaaislechthorendheid op de werkvloer te voorkomen

Lees ook : 14-signalen-van-gehoorschade

Lees ook: Dit vergeet jij ook altijd als je naar festivals gaat

 

 

Het bericht Inspectie SZW gaat meer controleren op onveilig werken verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/06/20/meer-controles-door-inspectie-szw/feed/ 0
10 Tips om lawaaislechthorendheid op de werkvloer te voorkomen https://www.earsafety.eu/2016/06/14/10-tips-om-lawaaislechthorendheid-op-werkvloer-voorkomen/ https://www.earsafety.eu/2016/06/14/10-tips-om-lawaaislechthorendheid-op-werkvloer-voorkomen/#respond Tue, 14 Jun 2016 14:39:55 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=6947 Waarom ontstaat nog steeds zoveel lawaaislechthorendheid op de werkvloer? Het aantal mensen dat zich jaarlijks meldt bij een bedrijfsarts met gehoorschade tijdens het werk ligt ongeveer op 3000. Waardoor zijn deze aantallen zo hoog? Het grootst deel van de oorzaken is omdat gehoorbescherming  niet altijd gedragen wordt of  niet altijd naar behoren dempt waardoor men […]

Het bericht 10 Tips om lawaaislechthorendheid op de werkvloer te voorkomen verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
Waarom ontstaat nog steeds zoveel lawaaislechthorendheid op de werkvloer?

Het aantal mensen dat zich jaarlijks meldt bij een bedrijfsarts met gehoorschade tijdens het werk ligt ongeveer op 3000. Waardoor zijn deze aantallen zo hoog? Het grootst deel van de oorzaken is omdat gehoorbescherming  niet altijd gedragen wordt of  niet altijd naar behoren dempt waardoor men alsnog klachten krijgt.

Bijna een miljoen werkenden lopen jaarlijks het risico op gehoorschade. Een grote risicogroep komt uit de sectoren bouwnijverheid en industrie.  In deze sectoren is gebruik en het dragen van gehoorbescherming verplicht,  maar ze moeten ook waarschuwingsgeluid kunnen horen en voldoen aan de eisen die aan communicatie worden gesteld.  Dit klinkt in eerste instantie tegenstrijdig, maar door gebruik van verkeerde of slechte gehoorbescherming komt het veelvuldig voor dat men de gehoorbescherming niet draagt.

Langer ziekteverzuim en hogere kosten

Gehoorschade zorgt voor een structureel probleem voor werknemers én  werkgevers.  Voor de werknemer leidt dit  tot een hoger en langer ziekteverzuim en steeds vaker in permanente arbeidsongeschiktheid. Uit nationaal en internationaal onderzoek komt naar voren dat werknemers met een gehooraandoening vaker en langer ziek zijn  Het langere ziekteverzuim houdt wordt veroorzaakt door stress en vermoeidheid doordat horen en communiceren meer moeite kosten.

Voor de werkgever zal dit leiden tot een hoger risico op bedrijfsongevallen en veel hogere kosten. Niet alleen de kosten door gehoorschade zelf maar ook kosten door aandoeningen die door gehoorschade veroorzaakt kunnen zijn zoals bijvoorbeeld burn-out en depressie. Daarnaast heb je nog kosten voor ongevallen die gerelateerd zijn aan slechthorendheid, bijvoorbeeld omdat werknemers met gehoorschade waarschuwingssignalen minder goed horen of collega’s niet goed verstaan..

Gehoorschade is onomkeerbaar!  Het is niet te genezen en  alleen te voorkomen. Daarom is het van het grootste belang om alles te doen aan preventie van gehoorschade.

Hoe kunnen we dit voorkomen? 10 praktische tips.

Om als werkgever deze hoge kosten te vermijden zijn er een aantal preventieve maatregelen die kunnen worden toegepast.

 • 1 Gehoorscreening stimuleren

  Er zijn wettelijke grenswaarden bij de blootstelling aan geluid waar je aan moet voldoen. De blootstelling aan geluid wordt gedefinieerd als de gemiddelde dagelijkse blootstelling over een 8-urige werkdag (dagdosis). Bij een gemiddelde dagelijkse blootstelling boven de 80 en 85 decibel zijn volgens het Arbobesluit een aantal maatregelen verplicht. Zie ook geluidsmeting op de website.  bij decibelwaarden boven de 80dbA moeten werkgevers hun werknemers  voorlichten over de gevaren van schadelijk geluid en moeten zij ‘in de gelegenheid worden gesteld’ een periodiek gehooronderzoek te doen. Daarnaast is de werkgever verplicht gehoorbescherming aan te bieden. Voor de werkgever geeft een gehooronderzoek inzicht of er (extra) preventieve maatregelen genomen dienen te worden. Het is ook om te kijken of de medewerkers voldoende beschermd zijn tijdens hun werk.  Het voordeel voor werknemers is dat zij zich bewuster worden van hun gehoor en eventuele schade waardoor men zelf meer de noodzaak voelt tot actie tot het beschermen van het gehoor.  Zorg er voor dat je werknemers jaarlijks een gehoorscreening krijgen zodat er snel en effectief kan worden ingegrepen.

 • 2 Geluidsarme machines.

  Uiteraard niet bij iedereen toepasbaar maar vaak zijn er meer mogelijkheden dan er in eerste instantie lijken. De techniek staat niet stil. Ook met constructieve aanpassingen aan machines kan veel geluid worden gereduceerd. Bijvoorbeeld door dempers op ventilatoren en afzuigers te plaatsen en cabines rond het complete proces te plaatsen

 • 3 geluidswanden en schermen

  Plaats geluidswanden en schermen en ruimte akoestische aanpassingen zoals plafondsystemen en hangende geluidsabsorberende elementen

 • 4 Plaats cabines

  Plaats cabines waarin de medewerkers hun werk kunnen doen zodat er geen of minder geluid van andere activiteiten binnenkomt.

 • 5 Goede gehoorbescherming

  Buiten het feit dat werkgevers verplicht zijn om vanaf 80 decibel gehoorbescherming aan te bieden en vanaf 85dB het verplicht is om te dragen, kan goede gehoorbescherming enorm bijdragen aan preventie van gehoorschade. Mits uiteraard de juiste aanschaf wordt gedaan. Hier is het belangrijk wat de medewerker voor activiteiten doet, zijn (directe) omgeving, de spraakverstaanbaarheid optimaal is en men ze ongestoord voor langere tijd kan dragen. Meer informatie over het Arbobesluit vind je hier. 

 • 6 Juist gebruik van gehoorbescherming.

  Gehoorbescherming is alleen een oplossing als deze ook gebruikt wordt. Het niet consequent dragen van gehoorbescherming lijkt onschuldig maar heeft een enorme impact op het risico van gehoorschade.Bijgaande tabel zal e.e.a verduidelijken

decibel tabel vs. veilige verblijfstijd

Iedere 3dB betekent een verdubbeling van het geluid. Dus stel, Iemand werkt de hele dag in 100 dB en gebruikt een gehoorkap die 20 dB dempt. Dan is hij volgens de wet goed beschermd, want hij werkt 8 uur in 80 dB. Maar als deze persoon de gehoorkap een kwartier afzet, bijvoorbeeld omdat hij die te warm vindt, dan wordt hij gedurende dat kwartier weer aan 100 dB blootgesteld. Elke 3 decibel erbij betekent een verdubbeling van geluid. Dus staat dat kwartier 100 dB gelijk aan een half uur 97 dB, een uur 94 dB, 2 uur 91 dB, 4 uur 88 dB en 8 uur 85 dB. Kortom, dat ene kwartier heeft hetzelfde effect als de hele dag onbeschermd in 85 dB werken, wat weer gehoorschade teweeg kan brengen.

 

 • 7 Uitbreiding kennis aan medewerkers over het belang van gehoorbescherming

  Een belangrijke reden dat medewerkers geen gehoorbescherming dragen is het gebrek aan kennis. Men weet niet dat lawaaipieken een behoorlijke impact kunnen geven, gehoorschade onomkeerbaar is, dat het niet consequent dragen van gehoorbescherming veel kwaad kan doen, en of het geluidsniveau op hun werkplek überhaupt schadelijk is. Medewerkers realiseren zich vaak niet dat slechthorendheid een sluipend proces is waardoor men zich pas veel te laat realiseert dat men gehoorschade heeft.  Hierdoor zal men ook niet snel zelf actie ondernemen omdat er geen gevoel van urgentie is. Het is dus van belang je medewerkers te laten inzien dat deze zaken wel degelijk een rol spelen bij het creëren van gehoorschade waardoor men zelf eerder aan de bel zal trekken om dit te voorkomen.

 

 • 8 Aanpak en verbeteren bedrijfscultuur

  De bedrijfscultuur heeft zeker ook impact op het  wel of niet gebruik maken van gehoorbescherming. Als je leidinggevende het niet als een belangrijk aspect ziet  hoe kun je dan verwachten dat de medewerkers dat wel hebben. Ook zie je vaak dat gehoorbescherming niet stoer gevonden wordt tussen collega’s onderling waardoor het gebruik ook afneemt. Bewustwording en opleiding van teamleiders is hier dus key. Als zij het goede voorbeeld geven en er tevens op toezien dat gehoorbescherming (en andere beschermende materialen als o.a. valhelmen en  handschoenen) worden gedragen zal dit het gebruik er van verbeteren.

 • 9 Situationele factoren verbeteren

  Soms kan het zijn dat het niet dragen van gehoorbescherming  niet altijd samen gaat met andere functie-eisen omdat een medewerker een alarmsignaal of zijn collega niet kan verstaan als hij gehoorbescherming draagt, het gebrek aan comfort een rol speelt, of dat er geen gehoorbescherming op voorraad is.  Echter, al deze zaken kunnen zeker worden vermeden. Er zijn gehoorbeschermers die al deze problemen kunnen oplossen. Goede op maat gemaakte oordoppen met specifiek geluidsfilter zorgen er voor dat men goed is beschermd tegen harde geluiden maar alarmsignalen en collega’s nog steeds gehoord kunnen worden. Het gebrek aan voorraad is alleen van toepassing als men schuimpluggen, kappen of universele gehoorbescherming draagt.  Bovendien lijkt het me sowieso verstandig om ten aller tijde, naast het gebruik van op maat gemaakte oordoppen ook enkele sets goede universele oordoppen op voorraad te hebben in het geval een medewerker  zijn oordoppen verliest of heeft vergeten mee te nemen.

 • 10 Neem tijdig actie wegens verhoging van Inspecties SZW controle op lawaairisico’s

  De Inspectie SZW heeft in de afgelopen jaren minder aandacht gegeven aan de uitvoering van een inspecties. Echter, dit gaat nu veranderen. Men heeft onlangs aangekondigd meer inspecties te zullen gaan uitvoeren op betere naleving van risico-inventarisatie en evaluatie (RI&E) De Inspectie SZW heeft ook aangekondigd meer te gaan doen aan de bestrijding van beroepsziekten. De boetes zijn aanzienlijk. De werknemers hebben ook verplichtingen. Ook werknemers kunnen een boete krijgen voor het niet dragen van gehoorbescherming. Indien gehoorbescherming is verplicht en de werknemer geen gehoorbescherming draagt, kan deze een boete krijgen van maximaal € 225,00. De werkgever loopt het risico een boete te ontvangen die kan oplopen tot  € 1350,- per werknemer.

Het is dus aan te bevelen dat er snel actie wordt ondernomen.

Wij komen graag langs om de mogelijkheden te bespreken..

Neem contact met ons opMeer informatie over geluidsmeting Professionele gehoorbescherming

Geraadpleegde bronnen: rapport Kerncijfers beroepsziekten 2013 van het Nederlands Centrum voor Beroepsziekten, Preventie-van-Gehoorschade-op-de-Werkvloer_adviesrapport-Nationale-Hoorstichting

Het bericht 10 Tips om lawaaislechthorendheid op de werkvloer te voorkomen verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/06/14/10-tips-om-lawaaislechthorendheid-op-werkvloer-voorkomen/feed/ 0
Webshop keurmerk Trustmark en Emota ontvangen https://www.earsafety.eu/2016/04/15/webshop-keurmerk-trustmark-ontvangen/ https://www.earsafety.eu/2016/04/15/webshop-keurmerk-trustmark-ontvangen/#respond Fri, 15 Apr 2016 16:33:56 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=6583   Wij zijn super trots om te kunnen mededelen dat wij  het Keurmerk “Webshop keurmerk Trustmark”  én het European “Emota  European Trustmark” keurmerk hebben mogen ontvangen.                 Voor de consument: Betrouwbaarste keurmerk Echt onafhankelijk Gratis onafhankelijke geschillenbeslechting Grootste en betrouwbaarste keurmerk van Nederland Grootste keurmerk van België Grootste keurmerk […]

Het bericht Webshop keurmerk Trustmark en Emota ontvangen verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
 

Wij zijn super trots om te kunnen mededelen dat wij  het Keurmerk “Webshop keurmerk Trustmark”  én het European “Emota  European Trustmark” keurmerk hebben mogen ontvangen. 

 

  wsk_ls1_mediumemota logo

 

 

 

 

 

Voor de consument:

 • Betrouwbaarste keurmerk
 • Echt onafhankelijk
 • Gratis onafhankelijke geschillenbeslechting
 • Grootste en betrouwbaarste keurmerk van Nederland
 • Grootste keurmerk van België
 • Grootste keurmerk van Europa

 Indien je winkelt bij een aangesloten webwinkel weet je als consument dat:

 • je veilig kunt betalen
 • Je zeker weet bij welk bedrijf u winkelt
 • je privacy gewaarborgd is
 • Er sprake is van een onafhankelijke geschillenbemiddeling
 • De Keurmerk-code door een winkel moet worden nageleefd
 • je een afkoelingsperiode van 14 dagen heeft

 Met andere woorden, dat je veilig en betrouwbaar kunt winkelen op internet.

 

Strenge controle en handhaving

Stichting webshop keurmerk  controleert regelmatig of alle aangesloten webshops nog voldoen aan de nieuwste wetgeving of aangesloten zijn en publiceert alle webshops die hier meer niet aan voldoen of het logo misbruiken.

Met andere woorden, dat je veilig en betrouwbaar kunt winkelen op internet.

Kwaliteit staat bij ons erg hoog in het vaandel. Wij doen ons uiterste best om de hoogste kwaliteit en service te bieden in gehoorbescherming. Het keurmerk, toegekend door Stichting webshop Keurmerk,  is hier een mooie aanvulling op.

Verschillende onderdelen van de webshop zijn getoetst Zo zijn onder andere onze algemene voorwaarden gecontroleerd. Daarnaast is onze website gecontroleerd op voldoende en juiste informatie, Privacy policy, verzendkosten, functionaliteit en bereikbaarheid. We hebben daarom ook al enige tijd een geheel vernieuwde website.

 • Klanten kunnen ons goed bereiken
 • We geven deskundig en persoonlijk advies
 • Duidelijkheid naar de klant en geen verborgen kosten
 • We komen onze afspraken met klanten altijd na.
 • We komen gratis bij je thuis aanmeten
 • Privacy wordt altijd gerespecteerd en bewaard.
 • We geven lange garantie op onze op maat gemaakte oordoppen
 • Klachten worden door ons serieus behandeld en we zoeken samen naar een goede oplossing.
 • We doen er alles aan om jullie goed beschermd te laten genieten of te werken.

We willen alle klanten bedanken voor hun vertrouwen in ons en hun positieve reacties op onze service. Voor degene die dat waren nogmaals bedankt!

 

Het bericht Webshop keurmerk Trustmark en Emota ontvangen verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/04/15/webshop-keurmerk-trustmark-ontvangen/feed/ 0
Deelnemers gezocht voor MRI- onderzoek bij gehoorverlies en tinnitus https://www.earsafety.eu/2016/03/16/onderzoek-bij-gehoorverlies-en-tinnitus/ https://www.earsafety.eu/2016/03/16/onderzoek-bij-gehoorverlies-en-tinnitus/#respond Wed, 16 Mar 2016 12:39:58 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=6113 Deelnemers gezocht voor MRI-onderzoek naar neurale plasticiteit bij gehoorverlies en bij tinnitus De afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen doet onderzoek naar de effecten van gehoorverlies en tinnitus (oorsuizen) op het brein. Om beter te begrijpen wat de gevolgen zijn van gehoorverlies en tinnitus, wil het UMCG in detail kijken hoe […]

Het bericht Deelnemers gezocht voor MRI- onderzoek bij gehoorverlies en tinnitus verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
Deelnemers gezocht voor MRI-onderzoek naar neurale plasticiteit bij gehoorverlies en bij tinnitus

De afdeling Keel-, Neus- en Oorheelkunde van het Universitair Medisch Centrum Groningen doet onderzoek naar de effecten van gehoorverlies en tinnitus (oorsuizen) op het brein. Om beter te begrijpen wat de gevolgen zijn van gehoorverlies en tinnitus, wil het UMCG in detail kijken hoe geluid in de hersenen wordt verwerkt en hoe deze verwerking verandert. Voor dit MRI-onderzoek worden nog proefpersonen gezocht.

gehoorverlies en tinnitus

foto: http://www.doof.nl/

Onderzoeker Elouise Koops is geïnteresseerd in de verwerking van geluid in mensen met gehoorverlies en tinnitus, maar ook in mensen met alleen gehoorverlies (dus zonder tinnitus). Uit eerder onderzoek is gebleken dat de hersenen zich kunnen aanpassen als er gehoorverlies optreedt; toongevoelige gebieden die minder informatie binnen krijgen als gevolg van gehoorverlies kunnen zich reorganiseren. Deze reorganisatie is mogelijk ook de oorzaak van tinnitus.

Wie kunnen meedoen?
Op dit moment zoekt het UMCG voor een (f)MRI studie:
– Mensen met gehoorverlies én tinnitus
– Mensen met gehoorverlies maar zonder tinnitus

Lees hier het hele artikel op stichtinghoormij.nl

Het bericht Deelnemers gezocht voor MRI- onderzoek bij gehoorverlies en tinnitus verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/03/16/onderzoek-bij-gehoorverlies-en-tinnitus/feed/ 0
3 praktische tips om gehoorschade tijdens festivals te voorkomen… https://www.earsafety.eu/2016/03/11/3-tips-om-gehoorschade-tijdens-festivals-te-voorkomen/ https://www.earsafety.eu/2016/03/11/3-tips-om-gehoorschade-tijdens-festivals-te-voorkomen/#respond Fri, 11 Mar 2016 14:18:02 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=5759 3 tips om gehoorschade tijdens festivals te voorkomen… Door schade en schande word je wijs. Helaas is dit het ook vaak het geval als het gaat om het voorkomen van gehoorschade.Dat is mij ook overkomen! Als beroepsfotograaf kwam ik jaarlijks op zo’n 50 evenementen, dat heeft me mijn gehoor gekost omdat ik mijn gehoor niet […]

Het bericht 3 praktische tips om gehoorschade tijdens festivals te voorkomen… verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
3 tips om gehoorschade tijdens festivals te voorkomen…

Door schade en schande word je wijs. Helaas is dit het ook vaak het geval als het gaat om het voorkomen van gehoorschade.Dat is mij ook overkomen! Als beroepsfotograaf kwam ik jaarlijks op zo’n 50 evenementen, dat heeft me mijn gehoor gekost omdat ik mijn gehoor niet beschermde.  Ik stond soms ook vlak voor de monitor speakers op het podium omdat dat vaak de ideale positie is, maar ik merkte binnen de kortste keren dat ik daar last van kreeg dus was ik al snel weer weg. Maar ook tijdens het fotograferen op het festivalterrein bij de muziekpodia staat de muziek zo hard wat ook een behoorlijke aanslag op mijn gehoor gaf. Jullie kunnen er echter wel veel meer rekening mee houden. Er komt al een bak herrie op je af als je een hele dag of avond op een festival of feest loopt, maar om het dan ook nog eens te gaan opzoeken kan echt funest zijn voor je gehoor. Helaas voor mij was het werken op festivals al genoeg om een gehoorbeschadiging op te lopen met als gevolg een blijvende pieptoon, hoofdijn en gehoorschade waardoor sommige dingen slechter hoor dan voorheen. Gelukkig ben ik mij er altijd wel bewust van om het niet te laten verergeren, en doe alle dingen die ik jullie hieronder ga noemen.  Doe er je voordeel mee en houd je er alstublieft ook aan. Ik wil jou helpen om te voorkomen dat jou het zelfde overkomt als mij, daarom ben ik mij gaan specialiseren in gehoorbescherming en geef ik je deze tips!

1. Ga nooit vlakbij voor de speakers staan

1) Ga nooit recht voor de speakers staan

Hoe ik gehoorschade heb opgelopen tijdens festivals

Het is natuurlijk vet om pal voor de speakers helemaal los te gaan om zo de bassen te horen en te voelen maar dit is één van de slechtste dingen die je kunt doen voor je oren. De muziek staat in verreweg de meeste festivals al zodanig luid dat je zowieso maar vaak een kwartiertje in kunt verblijven, maar vlak voor de speakers zijn de decibels nog veel hoger en zal je dus veel sneller (meestal direct) gehoorschade oplopen. Ga nooit direct voor de speakers staan.. Zorg voor voldoende afstand tussen jou en de speakersystemen.

2. Las regelmatig geluidpauzes in.

Las regelmatig geluidpauzes inHet  helpt het om regelmatig even uit het geluid te stappen en niet urenlang in een omgeving met hard geluid te verblijven. Ga dus niet urenlang in de muziek staan maar ga naar de chill-out, neem een drankje, of doe iets anders in een omgeving waar het liefst géén of een stuk minder geluid is. Door regelmatig even kwartiertje uit het geluid te stappen geef je je oren in ieder geval tijd om wat te herstellen.

3. Draag goede oordoppen!

Draag goede oordoppenDe meest voor de hand liggende manier. Gelukkig zie ik dat steeds meer mensen oordoppen dragen, maar nog steeds te weinig. Je denkt misschien ’ Dan hoor ik geen barst meer van de muziek en mijn vrienden al helemaal niet meer. Dat is helaas wel het geval met gele schuimpluggen, sommige universele of zelfs op maat gemaakte oordoppen met een filter die niet doet wat het zou moeten doen.  Maar goed, beter lelijke gele of uitstekende pluggen in je oor dan helemaal niets zeg ik dan. Het helpt in ieder geval altijd iets.

Ga je wel eens op stap? Gebruik dan zeker oordoppen! Ook al ga je niet zo vaak, één keer in de te harde muziek is al genoeg om blijvende gehoorschade te krijgen en een blijvende piep te horen. Gebruik ze dus om geen piep meer in je oren te hebben na het stappen of na een festivalbezoek. Ook als je al een gehoorbeschadiging hebt opgelopen is het verstandig om oordoppen te dragen.  Je gehoorbeschadiging kan steeds erger worden als je geen maatregelen neemt.

Je kunt er natuurlijk voor kiezen om gewoon je gang te gaan en eigenwijs te blijven door geen gehoorbescherming in te doen maar dan zijn de gevolgen er onherroepelijk ook naar.

Wil je nog gesprekken nog kunnen volgen op een verjaardag?
Zonder het dragen van goede gehoorbescherming zal het volgen van gesprekken in gezelschap steeds lastiger worden en misschien wel onmogelijk. Je krijgt maar de helft mee of je moet telkens vragen om de zin te herhalen om je het echt niet verstaat. Vraag je je af waar je visite blijft? Waarschijnlijk staan ze al een tijd voor je deur maar jij hoort de deurbel niet meer.

Zonder het gebruik van oordoppen zal je gehoor steeds verder achteruit gaan. Het gevolg hiervan is dat je daarmee zelf ook harder gaat praten. Dit zal ook zeker gaan opvallen bij je vrienden en kennissen maar is vooral vervelend. Misschien denk je nu dat het er lelijk uit gaat zien als je oordoppen gaat dragen maar als je ze draagt zien anderen waarschijnlijk helemaal niet dat je ze draagt. Ze liggen mooi diep in je oor dus daar hoef je je echt geen zorgen om te maken. Ook de muziek blijft prima klinken door het specifieke muziekfilter die er voor zorgt dat de schadelijke frequenties worden gefilterd waardoor de muziek echt goed blijft klinken. Om er voor te zorgen dat jij niet deze fouten maakt en over een aantal jaren nog steeds prima kunt horen raad ik je aan om persoonlijke op maat gemaakte muziekoordoppen  aan te schaffen in de webshop, of je door mij persoonlijk te laten adviseren.

Wil jij weten hoe je gehoorschade kunt voorkomen? Laat je vrijblijvend telefonisch adviseren.

Op jouw gehoor!
Erwin
Bestel direct in de webshop

 

 

Lees ook: 10 tips om lawaaislechthorendheid op de werkvloer te voorkomen

Lees ook : 14-signalen-van-gehoorschade

Lees ook: Dit vergeet jij ook altijd als je naar festivals gaat

 

Het bericht 3 praktische tips om gehoorschade tijdens festivals te voorkomen… verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/03/11/3-tips-om-gehoorschade-tijdens-festivals-te-voorkomen/feed/ 0
Dit vergeet jij ook altijd als je naar festivals gaat! https://www.earsafety.eu/2016/03/09/dit-vergeet-jij-ook-altijd-als-je-naar-festivals-gaat/ https://www.earsafety.eu/2016/03/09/dit-vergeet-jij-ook-altijd-als-je-naar-festivals-gaat/#respond Wed, 09 Mar 2016 13:11:18 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=5442 Wat de meeste mensen vergeten mee te nemen naar festivals! Het festivalseizoen staat weer voor de deur. Tickets in the pocket, tassen gepakt, boodschappen gedaan, teveel mensen in een te kleine auto de zomer tegemoet. We zijn er weer helemaal klaar voor. Maar is dat wel zo? Heb je wel alles mee wat je mee […]

Het bericht Dit vergeet jij ook altijd als je naar festivals gaat! verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
Wat de meeste mensen vergeten mee te nemen naar festivals!

Het festivalseizoen staat weer voor de deur. Tickets in the pocket, tassen gepakt, boodschappen gedaan, teveel mensen in een te kleine auto de zomer tegemoet. We zijn er weer helemaal klaar voor. Maar is dat wel zo? Heb je wel alles mee wat je mee moet nemen? Het antwoord is helaas nog te vaak: nee. De reden dat we naar festivals gaan is natuurlijk voor het overgrote deel de muziek. Bands, dj’s, singer/songwriters. Muziek die behoorlijk hard staat. Te hard. Zo hard dat veel jongeren (en volwassenen) zonder dat ze het beseffen een fikse gehoorbeschadiging oplopen of zelfs al hebben. In het kader van voorkomen is beter dan verhelpen, is goede gehoorbescherming dus een absolute must. En precies dat is wat veel mensen niet meenemen, dragen of zelfs maar aan denken.

 

Wat zijn de gevolgen van gehoorschade?

Blootstelling aan geluid kan leiden tot diverse gezondheidsproblemen. De gevolgen van gehoorschade door festivals zijn enorm.  In het begin kun je  bijvoorbeeld moeite te krijgen om te bepalen waar het geluid vandaan komt, (groeps)gesprekken of woorden soms niet goed meer verstaan of de indruk krijgen dat mensen aan het mompelen zijn.

Het kan ook leiden tot o.a. slaapproblemen en stress reacties. Deze effecten kunnen dan weer aanleiding geven tot hoge bloeddruk en verhoging van stresshormoonniveaus cortisol, die het risico op hart- en vaatziekten en op psychische aandoeningen verhogen. Het heeft ook een negatieve invloed op de leerprestaties.  Daarnaast zijn er tinnitus (oorsuizen), hyperacusis (overgevoeligheid voor geluid), concentratieproblemen, een verschil in de waarneming van tonen in het ene oor ten opzichte van het andere oor (diplacusis) en een vervormde waarneming van geluid (distortie).

 

Goede gehoorbescherming voorkomt gehoorschade

oordopjes tegen gehoorschadeIn de industrie is gehoorbescherming verplicht. Werknemers moeten bij 85 decibel verplicht bescherming dragen. Dit is bij wet geregeld. De nadruk op bescherming in de horeca en op festivals is er echter bijna niet terwijl daar het geluid vaak ver boven de 100 decibel staat de knallen. Het bewustzijn onder festivalgangers en dancingbezoekers aangaande oordoppen is minimaal. Hier en daar worden wel de schuimrubberen doppen aangeboden, maar dit verpest de muziekbeleving. Goede op maat gemaakte oordoppen zorgen dat je oren beschermt zijn, de muziek nog steeds mooi en helder klinkt en je vrienden gewoon verstaanbaar zijn. Erg handig als je bijvoorbeeld drinken wilt gaan halen voor ze en niet met 4 bier terug komt in plaats van 5 cola.

Veel festivals hebben ‘stamgasten’. Mensen die jaar na jaar terugkomen, dan wel vanwege de fantastische sfeer, dan wel vanwege de altijd geweldige line up. Zou jij niet heel graag al die jaren nog ongestoord willen genieten van al die mooie muziek? Goede gehoorbescherming op maat, helemaal aan jouw oren aangepast, met een goed filter, kan dit voor jou doen. De muziek klinkt prima en je verstaat mensen nog beter dan zonder het dragen van oordoppen. Ze hoeven ook niet meer in je oor staan schreeuwen want dat is niet meer nodig om ze te verstaan. Andere voordelen zijn natuurlijk ook aan de orde. Denk aan bijvoorbeeld verkeersveiligheid (het horen van een ambulance), thuis bezoek krijgen (de deurbel niet horen), of in een groep het gesprek mee kunnen krijgen (tijdens een verjaardag of in een belangrijke vergadering op je werk).

Laat het niet te ver komen! Bescherm jezelf en geniet nog jarenlang van jouw favoriete muziek. Dus, tickets in the pocket, tassen gepakt, boodschappen gedaan, én je oordoppen mee de zomer tegemoet.

Wil jij weten hoe je gehoorschade kunt voorkomen? Laat je vrijblijvend telefonisch adviseren. Bel 050-7440043

 

Lees ook: 10 tips om lawaaislechthorendheid op de werkvloer te voorkomen

Lees ook : 14-signalen-van-gehoorschade

Lees ook: Dit vergeet jij ook altijd als je naar festivals gaat

 

Het bericht Dit vergeet jij ook altijd als je naar festivals gaat! verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/03/09/dit-vergeet-jij-ook-altijd-als-je-naar-festivals-gaat/feed/ 0
Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid https://www.earsafety.eu/2016/02/26/cochleaire-implantatie-helpt-bij-tinnitus-door-eenzijdige-doofheid/ https://www.earsafety.eu/2016/02/26/cochleaire-implantatie-helpt-bij-tinnitus-door-eenzijdige-doofheid/#respond Fri, 26 Feb 2016 11:39:29 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=3721 Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid Uit een studie aan het UZA in Antwerpen blijkt dat een cochleaire implantatie (CI) helpt bij de behandeling van tinnitus door eenzijdige doofheid (doofheid aan slechts één oor). Een CI is een elektronisch hoorapparaat dat tot voor kort enkel bij dove of ernstig gehoorgestoorde mensen, die geen […]

Het bericht Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid

Uit een studie aan het UZA in Antwerpen blijkt dat een cochleaire implantatie (CI) helpt bij de behandeling van tinnitus door eenzijdige doofheid (doofheid aan slechts één oor). Een CI is een elektronisch hoorapparaat dat tot voor kort enkel bij dove of ernstig gehoorgestoorde mensen, die geen of nog een beperkt restgehoor bezitten, werd ingeplant en zo het gehoor gedeeltelijk kan herstellen. Het CI wordt operatief ingeplant en geactiveerd door een toestel, dat achter het oor wordt gedragen. Een CI zet het geluid om in elektrische impulsen die de gehoorzenuw rechtstreeks stimuleren. Het CI vervangt de werking van het binnenoor en overbrugt hierbij buiten-, midden- en binnenoor

 

Foto: Wikipedia

Bron: gezondheid.be. Lees hier het hele artikel

Het bericht Cochleaire implantatie helpt bij tinnitus door eenzijdige doofheid verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/02/26/cochleaire-implantatie-helpt-bij-tinnitus-door-eenzijdige-doofheid/feed/ 0
Ik hoor je niet: Petitie over storend achtergrondgeluid op radio en tv https://www.earsafety.eu/2016/02/22/petitie-ik-hoor-je-niet/ https://www.earsafety.eu/2016/02/22/petitie-ik-hoor-je-niet/#respond Mon, 22 Feb 2016 12:49:05 +0000 https://www.earsafety.eu/?p=3729 Ik hoor je niet: Petitie over storend achtergrondgeluid op radio en tv De Stichting Hoormij en de regionale dagbladen van Holland Media Combinatie  zijn de petitie actie  ‘Ik hoor je niet!’ gestart. De petitie moet programmamakers op radio en televisie ervan doordringen dat gesproken woord voor veel mensen niet goed te beluisteren is door onnodig […]

Het bericht Ik hoor je niet: Petitie over storend achtergrondgeluid op radio en tv verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
ik hoor je niet

Ik hoor je niet: Petitie over storend achtergrondgeluid op radio en tv

De Stichting Hoormij en de regionale dagbladen van Holland Media Combinatie  zijn de petitie actie  ‘Ik hoor je niet!’ gestart. De petitie moet programmamakers op radio en televisie ervan doordringen dat gesproken woord voor veel mensen niet goed te beluisteren is door onnodig achtergrondgeluid.

Uit een lezersenquête van de ombudsredactie van de dagbladen en onderzoek door Stichting Hoormij komt naar voren dat het volgen van gesproken woord op radio en televisie voor veel mensen lastig of zelfs onmogelijk is door bijgeluiden die vaak voor de sfeer worden toegevoegd. Ook mensen die geen gehoorproblemen hebben, geven veelvuldig aan zich te storen aan onnodige en te harde achtergrondgeluiden en ook aan het verschil in geluidsniveau tussen programma’s en reclameblokken.

Teken hier de petitie Ik hoor je niet: klik hier om direct naar de petitie te gaan

Lees het hele artikel op www.stichtinghoormij.nl

Het bericht Ik hoor je niet: Petitie over storend achtergrondgeluid op radio en tv verscheen eerst op Earsafety Sound Protection.

]]>
https://www.earsafety.eu/2016/02/22/petitie-ik-hoor-je-niet/feed/ 0