Professioneel


Health & Safety! Herken je de problemen: slechte communicatie, gevaren op de werkplek, stof en vuil, hitte, harde geluiden, irritatie aan de oren, lawaaidoofheid; het zijn allemaal zaken waar je mee te maken kunt krijgen.

health& Safety4

Slechte communicatie en gevaren op de werkplek

Je herkent het ongetwijfeld: Je staat te werken en je wilt je collega vragen iets te doen, of er valt iets om en je wilt je collega waarschuwen. Maar je hebt oorkappen op, of je oordoppen in zodat je elkaar niet kunt verstaan. Zo zijn er tal van zaken die kunnen leiden tot gevaarlijke situaties (soms voor eigen leven).

Dit zijn niet aanvaardbare risico’s die ook niet nodig zijn. Je moet altijd in staat zijn alarmsignalen te horen en je collega te waarschuwen bij eventuele gevaren en calamiteiten.

Stof, vuil en hitte

Een bekend probleem in met name de bouw. Vuil in het oor, hitte en zweten zijn vaak aan de orde bij een groot deel van mensen die werken in de bouw en industrie.
De Earsafety Max oordoppen op maat zitten diep in het oor waardoor vuil niet in het oor kan komen. Ze zijn veel hygiënischer dan pluggen en kappen waarbij je oren ook nog eens gaan zweten. Daarnaast zult u pluggen en kappen vaker uit doen of afzetten om te kunnen communiceren wat weer gehoorschade kan veroorzaken.

Harde geluiden

gehoorveiligheid
Gehoorschade door hard geluid kan grote negatieve gevolgen hebben omdat het een levenslange negatieve impact kan hebben op (leer)prestaties, welzijn, kansen op de arbeidsmarkt, inkomen en sociale participatie. Werknemers met een gehooraandoening zijn bijvoorbeeld vaker en langer ziek, vertonen meer vermoeidheid en stressklachten als gevolg van moeizamere communicatie en hebben een grotere kans op een werkongeval . Bovendien kampen mensen met gehoorverlies vaker dan mensen zonder gehooraandoening met psychische aandoeningen zoals burn-out en depressie . Dit komt, naast de stress en vermoeidheid, doordat slechthorendheid kan leiden tot een sociaal isolement . Ook tinnitus (oorsuizen, piep in het oor) kan grote impact hebben. Het kan onder andere slaapproblemen, angst, depressie, concentratieproblemen en communicatieproblemen tot gevolg hebben.

De Earsafety Max oordoppen op maat bieden optimale bescherming tegen bovenstaande problemen.

Ga naar de webshop