Veelgestelde Vragen


Earsafety oordoppen op maat zijn op maat gemaakte oordoppen voorzien van het unieke Ceramic Filter System.  Dit systeem filtert het  geluid en  brengt het op een zodanige balans dat het de schadelijke frequenties eruit haalt op een zodanige gelevelde wijze dat de muziek nog steeds super helder en goed klinkt . Door de exacte pasvorm zult u merken dat ze heel comfortabel zitten. Daarnaast kunt u gewoon met andere mensen praten zonder de kans op een gehoorschade. Elke set  is maatwerk en worden met de hand in een laboratorium gemaakt.

Earsafety oordoppen sluiten je oor volledig af doordat er vooraf een mal wordt gemaakt van jouw eigen oor. Hiervan wordt daarna in ons laboratorium  een oordop gemaakt. Dit is een handmatig en precies proces die in een cleanroom wordt gedaan. Dit wordt met uiterste precisie gedaan waardoor jouw oordop daarna perfect past en goed je oren afsluit. In de oordop zit een gepatenteerd akoestisch filter. Dankzij het gepatenteerde akoestische filter in de gehoorbeschermer kan men gesprekken blijven verstaan terwijl het schadelijke lawaai dusdanig wordt gedempt dat beschadiging van het gehoororgaan wordt voorkomen.

De speciale filter in de oordop  filtert het harde schadelijke geluid, zonder het geluid te vervormen, De gele schuimdopjes vervormen  het geluid wel. Met gele oordopjes kun je  vrijwel ook geen gesprekken meer verstaan en muziek klinkt dof. Bovendien is de werking (filtering) van gele schuimpluggen aanzienlijk minder dan bij op maat gemaakte oordoppen.

Het dragen van universele oordoppen is natuurlijk een alternatief om je gehoor te beschermen. Het is altijd beter om universele oordoppen te dragen dan helemaal niet.Je moet  de universele oordoppen dan wel goed dragen, ze helemaal in je gehoorgang in stoppen en niet door de midden of bij gaan knippen.

Je gehoor is wel beschermd, echter deze sluiten je gehoorgang altijd minder goed af dan op maat gemaakte oordoppen.  Het draagcomfort zal altijd iets minder zijn dan bij op maat gemaakte oordoppen daar deze specifiek op jouw oren zijn gemaakt. Je moet  de universele oordoppen dan wel goed dragen, ze helemaal in je gehoorgang in stoppen en niet door de midden of bij gaan knippen.

Voor iedere toepassing gelden er verschillende frequenties die op andere niveaus worden gefilterd. Ook zijn er verschillende typen gehoorbeschermers; van uiterst klein en nauwelijks zichtbaar (voor het motorrijden, vliegen en voor op uw werk) tot oorschelp vullend (voor de zwemmers). In de praktijk worden onze gehoorbeschermers als zeer comfortabel en effectief ervaren.

De dempingswaarden kun je bij ieder product in de tab ‘Grafieken’vinden.

Bij het kiezen van je oordoppen heb je de keus uit 2 varianten: Met aanpak of zonder aanpak.

De variant met aanpak
Deze variant wordt altijd voorzien van een koord en kleding klem. De aanpak is een kleine uitsteeksel aan je oordop waardoor het draagkoord gaat. Deze zijn ideaal voor op het werk of voor mensen die hun oordoppen af en toe uit moeten doen waardoor verlies van de oordoppen wordt voorkomen. Maar je bent vrij om te kiezen tijdens het aanmeten.

Het aanmeten van oordoppen kan op verschillende locaties plaatsvinden door een professional van Earsafety Sound Protection:

– Bij je thuis

– Op je werk

– Op iedere andere gewenste locatie (zelfs tijdens je lunchpauze)

Het op maat maken gebeurd als volgt:

Eerst worden de gehoorgangen gecontroleerd door onze specialist om te kijken of we een afdruk kunnen maken. Daarna gaat er een klein watje in het oor waaraan een touwtje zit zodat deze er weer uit kan worden gehaald zodra de mallen zijn uitgehard.  Dit is om te voorkomen dat de pasta die daarna in het oor wordt gespoten niet té diep in het oor kan komen.
Het duurt ongeveer 5 minuten om de pasta uit te laten harden waarna de oorafdrukken er uitgehaald worden. De afdrukken worden gebruikt om de mallen mee te maken voor de  oordoppen.
Er wordt nogmaals besproken welke oordoppen u heeft gekozen en het type geluidsfilter wordt  besproken. De afdrukken worden bewerkt, en vervolgens gedupliceerd in een  hard UV materiaal of een soft siliconen. De harde gehoorbeschermers worden voorzien van een  anti-allergische coating.
De akoestische dempingsfilter wordt geplaatst. Je ontvangt u uw op maat gemaakte oordoppen binnen 3 weken thuis.

Lawaaidoofheid is onomkeerbaar, gehoorbeschermers zijn dus noodzakelijk. Langdurige blootstelling aan geluid boven de 80 decibel kan lawaaidoofheid tot gevolg hebben. Lawaaidoofheid is blijvend en heeft ook grote sociale gevolgen. Zo zijn gesprekken in gezelschap nauwelijks meer te volgen. Bijkomende effecten zijn kans op verhoogde bloeddruk, vermoeidheid en concentratieverlies. Lawaaidoofheid is een beroepsziekte.

Als je geen gehoorbescherming draagt zul je onherroepelijk last gaan krijgen van je gehoor en raak je je gehoor langzaam kwijt  en die piep zal uiteindelijk zich gaan manifesteren. Eerst alleen nadat je uit het lawaai komt maar naar verloop van tijd zal deze permanent aanwezig zijn. Dat is iets wat je zeker niet wilt. Het kan ook zijn dat je overgevoelig door geluid waardoor. Dat noemt men hyperaccusis.

Boven 80 dB is er een kans op gehoorbeschadiging. Dit hangt af van twee factoren:

– de periode dat het gehoor wordt blootgesteld aan het geluid (de verblijftijd)

– het volume van het geluid aangegeven in decibel (dB)

Hieronder een tabel met daarin het volume in dB en de veilige verblijftijd.

Voorbeelden van lawaaibronnen

Op maat gemaakte oordoppen.
Het vergt enige tijd om goede oordoppen te maken die speciaal op jouw oren worden vervaardigt. We willen natuurlijk klachten vermijden dus vergt het handmatig maken wat tijd om een perfecte oordop te verkrijgen. Na het maken van de oorafdrukken worden de oordoppen normaal gesproken geleverd na maximaal 3 weken.

Universele gehoorbescherming en onderhoudsproducten

In de regel worden deze producten binnen 3 dagen verzonden.
Volgens de voorwaarden van Stichting Webshop Keurmerk, waar wij ons aan houden moet het product binnen maximaal 30 dagen zijn geleverd maar dit komt eigenlijk nooit voor. We hanteren alleen een iets langere levertijd als het product niet in voorraad is. Dat is aangegeven in de webshop.

Het verschil zit hem in het materiaal.

Harde oordoppen

Onze harde oordoppen zijn gemaakt van  een anti allergisch materiaal (fotoplast  S-Hard) een speciale kunststof, en speciaal voorzien van een hypoallergeen lak. Het materiaal zorgt er voor dat  deze makkelijk in en uit het oor te halen zijn. Het materiaal is harder  dan de zachte oordoppen en dempt hierdoor circa 5 dB meer en kunnen daardoor gemakkelijker in de gehoorgang worden geplaatst . Doordat het oppervlak superglad is, blijft deze ook langer schoon.

De harde oordoppen zijn ideaal voor mensen met in de bouw voor vuil werk of voor mensen die gevoelig zijn voor silicone materialen. Voor mensen met een smalle gehoorgang is deze variant soms de beste oplossing. Onze specialist bespreekt dit met u als deze uw oren onderzoekt.

Zachte oordoppen

Deze gehoorbeschermers zijn gemaakt van siliconen en bewegen mee met je kaak waardoor deze heel comfortabel te dragen zijn en zorgt er voor dat de gehoorgang beter wordt afgesloten dan bij de harde oordoppen. Doordat dit  materiaal wat stroever is, gaat de oordop wat moeilijker in het oor, maar daardoor gaat de deze ook veel minder snel uit het oor. Het materiaal is tevens gecoat met een flexibele coating die tegen jeuk en irritatie beschermt. De zachte oordoppen wordt veelal wel als comfortabeler ervaren.

Op maat gemaakte oordoppen gaan gemiddeld vier jaar mee. Dit kan per persoon verschillen. Uw gehoorgang verandert in de loop der jaren. Dit is een natuurlijk proces bij iedereen. Hierdoor sluiten de oordoppen uiteindelijk niet meer goed af. Ook door slecht onderhoud is een oorzaak waardoor de oordoppen minder lang meegaan. Reinig dus uw waardevolle oordoppen minstens  één keer per week na gebruik met de daarvoor speciaal ontwikkelde reinigingsvloeistof. Wanneer u in korte tijd veel lichaamsgewicht verliest kan de pasvorm al eerder onvoldoende zijn.  Als je nog niet uit de groei bent is deze periode korter, ben je nog niet uit de groei dan geldt er geen garantie op de pasvorm

Bij aanschaf van oordoppen op maat kunt u door middel van een onderhoudsabonnement één maal per jaar uw oordoppen laten lektesten en worden, waar nodig, assecoirses vervangen.

Jazeker. Zorg er voor dat de  oordoppen  goed schoon blijven. Hierdoor zorg je  hygiënisch om gaat met je oordoppen. Zo vergroot je de levensduur van je kostbare aanschaf. Als je je oordoppen niet schoonmaakt kun ook je last krijgen van oorontstekingen.

Voor het schoonmaken en onderhoud van uw oordopjes is een speciaal ontwikkelde reinigingsset verkrijgbaar. In ONDERHOUD & REINIGING kunt u deze bestellen zodat uw waardevolle oordopjes lang mee gaan.

Door slecht onderhoud van uw oordoppen kunnen uw oordoppen worden aangetast door het oorsmeer en zal invloed gaan hebben op de pasvorm en het materiaal. E.e.a. kan ook grotere gevolgen hebben zoals bijvoorbeeld oorontstekingen. Wij raden u derhalve ten zeerste aan om een speciaal hiervoor vervaardigde reinigingskit aan te schaffen..

Ja, onze oordoppen zijn getest en gecertificeerd door TÜV Nederland en door BGIA, 0121, D-53754 – (Eng) Institute for Occupational Safety and Health of German Social Accident insurance volgens Norm EN352-2:2002.  Ze worden vervaardigd in ons NEN-EN-ISO 9001-2008 gecertificeerd laboratorium. Al onze op maat gemaakte oordoppen zijn CE gecerticifeerd.

Kwaliteit staat voorop!
Het lijkt misschien niet zo’n belangrijk onderwerp als je oordoppen wilt gaan aanschaffen. Want immers, ze zijn toch op maat gemaakt?  Maar wat als na een paar maanden je dure oordoppen nu niet meer goed zitten, of er te veel geluid in je oren komt. Dan wil je toch graag dat je goed wordt geholpen en niet weer in je buidel moet tasten voor weer een nieuwe set oordoppen. Verreweg de meeste leveranciers geven 3 tot 6 maanden garantie op de pasvorm en de demping. Wij geven twee jaar garantie op pasvorm en demping!!  Wij willen een goed werkend product leveren die altijd goed beschermd.  Mocht er zich onverhoopt toch een probleem voordoen, dan passen dan gratis je oordoppen aan of je krijgt nieuwe oordoppen indien aanpassing niet mogelijk is. Dat is pas service!

Voor overige voorwaarden zie Garantie in het home menu.

Helaas is het bij verreweg de meeste verzekeraars niet mogelijk om een vergoeding te krijgen voor op maat gemaakte oordoppen. Wij hebben tot nu toe één verzekeraar gevonden die een deel van de kosten vergoed in enkele van hun pakketten. Zie daarvoor de

website van zorg en zekerheid

Er zijn helaas nog steeds veel mensen die hun oordoppen pas in doen als ze al in de muziek staan of al bloot staan aan geluid. Dat geeft als gevolg dat je weinig tot vrijwel niets meer hoort. Doe je oordoppen dan ook in vóórdat je in het lawaai of geluid verkeert.

Dat komt door oorsmeer en huidvet.  Je oordoppen hebben onderhoud nodig voor pasvorm, hygiene en langere levensduur. Als je dat niet doet kan dat er voor zorgen dat je oordoppen gaan glijden. Ze dienen dus regelmatig schoongemaakt te worden. Maak je oordoppen schoon met de daarvoor bestemde schoonmaakvloeistof. Deze is verkrijgbaar in de webshop.

Er zijn verschillende mogelijkheden om te betalen: Betaal direct met IDEAL, PayPal, Mr Cash-Bankcontact, Sofort of betaal later met AFTERPAY.

Bovendien worden je gegevens veilig verzonden via SSL verbinding.

betalingsmogelijkheden

 

Logo-afterpay-checkout_M

 

AfterPay

Bij gebruik van Afterpay heb je in totaal drie weken tijd om te betalen. Na 7 dagen ontvang je van Afterpay een verzoek tot betaling waarna je nog eens twee weken hebt om te betalen. Gedurende deze periode hebben wij al ruimschoots contact met je opgenomen voor de aanmeetafspraak en zijn we hoogstwaarschijnlijk al bij je geweest voor het aanmeten. Je kunt dan dus met een gerust hart betalen.

AfterPay voert voor Earsafety het volledige achteraf betaalproces uit. Dit betekent dat je een digitale factuur van AfterPay via e-mail ontvangt om het gekochte product(en) te betalen. Je kunt bij betalen met een digitale factuur tot een bedrag van € 200,- als je voor de eerste keer betaalt via AfterPay. Ben je al bekend bij AfterPay kun je betalen tot een bedrag van € 400,-.
Ter goedkeuring van je verzoek om te betalen voert AfterPay een gegevenscontrole uit. AfterPay hanteert een strikt privacy beleid zoals omschreven in haar privacy statement. Mocht onverhoopt je verzoek tot betaling niet geautoriseerd worden, dan kun je natuurlijk het aan te kopen product betalen met een andere betaalmethode. Je kunt bij vragen altijd contact met AfterPay opnemen. Voor meer informatie verwijzen wij u naar het consumentendeel van de AfterPay website.

Jazeker,  De oordop kan worden nabesteld aan de hand van je oude oorafdrukken. Hierdoor hoef je ook niet de volle prijs weer te betalen maar krijg je een korting van 25% op  de normale verkoopprijs.

Neem dan even contact op met onze klantenservice dan komt alles in orde.

Het is wel belangrijk dat je oorafdrukken niet te oud zijn. (we adviseren om na 2 jaar geen oordoppen meer te laten maken van een bestaande mal) Als dat het geval is moeten er eerst weer nieuwe oorafdrukken worden gemaakt.

Hier nog een interessant artikel over op maat gemaakte oordoppen.

Otoplastieken…? Gehoorbescherming op maat! van gehoortest.nl

Alle op maat gemaakte producten worden gratis verzonden.

Wij rekenen alleen verzendkosten voor universele gehoorbescherming, assecoires en onderhoudsmiddelen.

De verzendkosten zijn als volgt:

Zendingen binnen Nederland: € 7,50

België  Denemark­en, Duitsland, Frankrijk, Italië (excl san marino, vaticaanstad), Luxemburg,Monaco, Oostenrijk, Spanje, Verenigd Koninkrijk, Zweden: € 14.-

Andorra, Bulgarije, Cyprus, Estland, Finland, Griekenland, Hongarije, Ierland, IJsland, Kroatië, Letland, Liechtenstein, Litouwen, Macedonië, Malta, Moldavië, Montenegro, Noorwegen, Polen, Portugal, Roemenië, San Marino, Servië, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Turkije, Vaticaanstad, Zwitserland:  € 20,-

Afkoelingsperiode voor universele producten en onderhoudsmiddelen

Op universele producten en onderhoudsmiddelen heeft u een afkoelingsperiode van 14 dagen om zonder opgaaf van redenen het product te retourneren, ingaande op de dag van ontvangst van het product. Het product kan alleen ongebruikt en in originele ongeopende verpakking geretourneerd worden. Voor het retourneren van de bestelling zijn de retourkosten voor uw rekening. Wij zullen het bedrag binnen 14 dagen crediteren.Tevens kunt u gebruik maken van het modelformulier die u hieronder kunt downloaden als PDF. PDF- Modelformulier voor herroeping

⌈ zie ook artikel 10.8 van onze algemene voorwaarden. Uitgesloten producten: ‘Verzegelde producten die om redenen van gezondheidsbescherming of hygiëne niet geschikt zijn om te worden teruggezonden en waarvan de verzegeling na levering is verbroken.”

Wij vergoeden alle betalingen van de consument, inclusief eventuele leveringskosten in rekening zijn gebracht voor het geretourneerde product, onverwijld doch binnen 14 dagen volgend op de dag waarop de consument hem de herroeping meldt. Tenzij wij u aanbieden het product zelf af te halen. Dan betalen wij u terug tot wij het product hebben ontvangen of totdat u aantoont dat u het product heeft teruggezonden, naar gelang welk tijdstip eerder valt. Wij gebruiken voor terugbetaling hetzelfde betaalmiddel dat u heeft gebruikt, tenzij u instemt met een andere methode. De terugbetaling is kosteloos voor u.

Uitsluiting herroepingsrecht voor  “Op maat gemaakte producten”.

Daar op maat gemaakte gehoorbescherming en Inears volgens specificaties van de consument worden vervaardigt en niet zijn geprefabriceerd en die worden vervaardigd op basis van een individuele keuze of beslissing van de consument, of die duidelijk voor een specifieke persoon bestemd zijn, is het herroepingsrecht hierop niet van kracht.
⌈ Zie ook Artikel 10/6 van onze algemene voorwaarden.