Mijn Drijfveer


Mijn Drijfveer : Waarom ben ik dit gaan doen?

Door het jarenlange werk als evenementenfotograaf kwam ik op vele feesten en festivals waar de muziek goed uit de speakers knalde. Ik begon af en toe last te krijgen van een vervelende piep in mijn oren op het moment dat ik weer thuis was. Op een gegeven moment dacht ik dat ik maar eens oordoppen moest gaan aanschaffen. Na een jaar twijfelen heb ik toch besloten om een paar oordoppen te laten aanmeten. En juist gedurende deze tijd had kreeg ik weer eens een piep in mijn oren, alleen deze keer verdween deze niet meer.

Ik hoor het me nog zeggen: “Had ik het nu maar eerder gedaan!”  Maar goed, het kwaad was geschied. Je denkt misschien is dat niet te laat? Helpt het nog wel? Jazeker! Ook al heb je al een gehoorbeschadiging, het kan erger worden waardoor je op termijn straks vrijwel  geheel doof bent.

Ik kwam er ook achter dat er veel mensen zijn met gehoorbeschadiging, maar die net zoals ik, er eigenlijk eerst niets aan doen of er pas iets aan doen als men al een blijvende piep hoort. Klinkt dat bekend in de oren?

Enige tijd na aankoop van gehoorbescherming was ik wel erg teleurgesteld over slechte kwaliteit en service die werd geboden. Er kwamen gaatjes en pitjes in het materiaal en na een jaar begonnen ze te schuiven, een garantie van maar enkele maanden en de muziek klonk niet mooi en niet helder. Ook tijdens mijn projecten bij bedrijven zag ik veel problemen met het gebruik van gehoorbescherming. Er werden veel gele schuimpluggen en mickey mouse kappen gebruikt waardoor collega’s elkaar niet goed konden verstaan of last hadden van geïrriteerde oren.

Dit was de basis om mij verder te verdiepen in het voorkomen van gehoorbeschadiging. Het is mijn doel geworden om mensen waarschuwen dat dit uiteindelijk gaat gebeuren als ze hun oren niet goed beschermen en daarom moeten  er goede kwaliteit oordoppen komen waarmee mensen met een gerust hart kunnen genieten van de muziek of kunnen werken zonder de kans op gehoorbeschadiging.

Ik ben me gaan verdiepen in diverse soorten die op de markt zijn en ging in gesprek met een een aantal experts die gespecialiseerd is in geluid, frequenties en gehoorschadepreventie. Na veel onderzoek ben ik uiteindelijk gestart om goede gehoorbescherming op de markt te brengen met specifieke geluidsfilters voor diverse activiteiten. Want niet ieder geluid is hetzelfde. Iemand die met machines werkt heeft andere bescherming nodig dan iemand die naar een concert gaat of die op zijn motor rijdt.

Wat betekent gehoorbeschadiging en tinnitus voor mij?

Een aantal dingen: Simpele dingen als een deurbel soms niet kunnen horen, bepaalde tonen in muziek niet meer kunnen horen, delen van gesprekken niet meekrijgen in gezelschap. Maar bovenal: Last  van een continue pieptoon in mijn oor. Lijkt dat mee te vallen? Nou ik kan je vertellen dat het heel erg vervelend is.

Ik heb mezelf behouden voor erger door altijd gehoorbescherming te gaan dragen, maar doe je dat niet dan, het kan vele verdere consequenties hebben in je dagelijkse leven. Concentratieverlies, hyperacusis , vermoeidheid, depressie, angst, negatieve emoties en snel geïrriteerd zijn. Dit zijn slechts een paar voorbeelden wat tinnitus met je leven kan doen.

Ik weet dus hoe het is om met tinnitus te moeten leven en dat is echt geen pretje. Het moet echt worden voorkomen waar het nog kan. Niet alleen in de privésfeer maar zeker ook op het werk. Want ook daar word je vaak ongewild of onbewust blootgesteld aan hard geluid.

Ik wil jou helpen om gehoorschade te voorkomen zodat jou niet het zelfde overkomt als mij. Wil je persoonlijk advies? Neem dan contact met mij op.